Mynt eksem, Nummulärt eksem.

Hem Forum Fråga doktorn Mynt eksem, Nummulärt eksem.

Taggat: 

Detta ämne innehåller 1 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Sjukhus.nu 2 år, 10 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4563

  Anonym

  Hej.
  Har använt Dermovat0.05% och Canoderm dagligen i sju månader.Tyvärr blir jag inte helt av med
  utslagen. varje kväll slår nya härdar med 6-8 knottror upp på olika ställen.Gäller hela kroppen utom ansiktet.Startade behandingen med en Cortisontablettkur under ca 10 veckor.

  #4567

  Sjukhus.nu
  Forumledare

  Val av eksembehandling
  Behandlingen av eksem går ut på att läka inflammationen så att huden blir hel och smidig igen. På så sätt kan den skydda mot till exempel irritationer, uttorkning och allergiframkallande ämnen. Mjukgörande medel används alltid för att återge huden fukt och fett som den har förlorat. Ofta använder man också kortison som minskar klådan och dämpar inflammationen.

  Vilken behandling man får beror på var på kroppen eksemet sitter. Om man har eksem i ansiktet och på halsen, där huden är tunn, ökar risken för att man ska få biverkningar av kortison. Då kan man istället få behandling med immunhämmande läkemedel. Om man har mjälleksem i hårbotten kan man få svampdödande medel.

  En stor del av behandlingen när man har eksem bygger på att man sköter sin hud själv med salvor och krämer. Därför kan det vara lämpligt att prata med sin läkare om vilken livssituation man har, så att behandlingen kan anpassas delvis utifrån det.

  En del som använder läkemedel med karbamid kan få biverkningar i form av sveda, värmekänsla, rodnad och stickningar. Hudirritationen är vanligast i början av behandlingen och beror på att huden då är extra känslig.

  Läs mer på
  http://www.fass.se/LIF/product?nplId=19971219000113
  eller http://sjukhus.nu/eksem/

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.